Wydarzenie:

Już w listopadzie rozpoczynamy rekrutację do Projektu „Fachowcy z Brzeskiej! –
W pierwszym etapie rekrutacji wyłoniona zostanie 84 – osobowa grupa docelowa wśród uczniów/uczennic klas drugich technikum, Branżowej Szkoły I stopnia (klas ponadgimnazjalnych) oraz trzecich klas technikum Wsparcie w ramach Projektu obejmie cztery różne formy: staże uczniowskie, dodatkowe zajęcia specjalistyczne, zajęcia rozwijające kompetencje kluczowe i umiejętności uniwersalne oraz kursy i szkolenia dla uczniów/uczennic. Zajęcia w tej grupie realizowane będą od stycznia 2021 do końca kwietnia 2022. Uczestnictwo w Projekcie jest dobrowolne i bezpłatne. Podstawowym warunkiem uczestnictwa w Projekcie jest zapoznanie się z Regulaminem, respektowanie jego postanowień oraz złożenie dokumentów rekrutacyjnych. O przyjęciu do Projektu decydować będzie Komisja Rekrutacyjna, która dokona wstępnej kwalifikacji Uczestników/Uczestniczek projektu poprzez weryfikację formalną złożonych dokumentów rekrutacyjnych oraz weryfikację kryteriów rekrutacji. JAKIE KORZYśCI MOŻE PRZYNIEś UDZIAŁ W PROJEKCIE? - uzyskanie kompetencji kluczowych i umiejętności uniwersalnych niezbędnych na rynku pracy uzupełnienie wiedzy i umiejętności zawodowych poszukiwanych na rynku pracy, - uzyskanie dodatkowych kompetencji i kwalifikacji zawodowych - ułatwienie uczestnikom Projektu przechodzenia ze szkoły na rynek pracy, dzięki współpracy Szkoły z pracodawcami - możliwość zastosowania i pogłębienia zdobytej wiedzy i umiejętności w rzeczywistych warunkach pracy - możliwość uzyskania wsparcia w postaci stypendium podczas stażu uczniowskiego Informacje o Projekcie, regulamin oraz dokumenty rekrutacyjne dostępne są na stronie internetowej Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. Franciszka Żwirki i Stanisława Wigury w Białej Podlaskiej http://zsz2.bialapodlaska.pl, zakładka: Projekty i działania, Fachowcy z Brzeskiej! - edycja 2 – REKRUTACJA ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIę Z INFORMACJAMI I WZIęCIA UDZIAŁU W PROJEKCIE !
Dodane: 2020-11-24, przez: Wojciech Bagiński

Informacja dotycząca plików cookies:
Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.